Jak si udržovat tělo v této době?

Jak si udržovat tělo v této době?

Pro aktivní lidi přišel v posledních týdnech opět šok. Byla nám všem nuceně, ale velmi správně omezena možnost sportovat dle libosti venku či ve „fitku“ apod. A tak nám zatím nezbývá nic jiného, když nepočítáme nějaký ten běh přírodou, než na sobě pracovat zejména doma. Rád bych Vám proto s pomocí několika cviků ukázal, jak se můžete každý den udržovat v dobré tělesné kondici.

Nejprve je potřeba vytvořit si týdenní plán. Řekněme, že budeme intenzivněji cvičit 4 dny v týdnu. Budou to pondělí, úterý, čtvrtek a pátek.

V pondělí a pátek se zaměříme na břišní a zádové svaly. Na posilnění břicha mohou posloužit staré dobré sklapovačky, které můžeme různě alternovat třeba vleže s představou jízdy na kole, nohama pokrčenýma do 90 stupňů a zvedáním hlavy s výdrží si protáhnout břišní svalstvo.

K procvičení zad, můžeme zvolit tzv. plank. Tedy dostanete se do výchozí pozice jako při dělání kliků, avšak opřete váhu horní části těla na lokty. A pak už jen držíte tak dlouho, jak už to jen lze. Můj průměr jsou cca 4 minuty, můžeme si klidně na dálku zazávodit. A i když vydržíte jen 30 vteřin, nevadí. Děláte něco pro své tělo a o to zde jde v první řadě.

V úterý a ve čtvrtek si ponecháme čas pro nožní svalstvo. A k tomu nám bohatě vystačí osvědčené dřepy. Pokud uděláte 100 dřepů, máte splněno.  

Celý tréninkový plán můžete obměňovat a kupříkladu zapojit místo planku třeba kliky, abyste více procvičili paže a prsní svalstvo. Třeba nakonec zjistíte, že se obejdete bez strojů a činek.

Tak sportu zdar!

K. Š., 2. BZ