Již počtvrté se na naší škole konal cukrářský kurz vedený tou nejpovolanější osobou, paní Pavlínou BERZSIOVOU, prezidentkou Asociace cukrářů České republiky. Kurzu se zúčastnily studentky 1. H, 2.H a 4. D a ve dvou dnech se naučily připravovat spoustu lahodných moučníků. Byly to klasické moučníky v novém podání – mřížkový koláček s jablky a žloutkovou pěnou, meruňkové palačinky s křupavou oplatkou a vanilkovou šlehačkou nebo skořicový dortík s makovým nákypem a vanilkovou pěnou.
Z ovocných dezertů se naučily připravovat krém Panna Cottu s horkým ovocem, vynikající limetkový dezert s pomeranči v karamelu, nebo to byly lehké pěny s různými doplňky: cappuccino pěna se sněhovou čepicí a mandlovým piškotem, křehký komínek s pistáciovou pěnou a sezónním ovocem, tvarohovou pěnu s chutí medové mrkve a rybízovou omáčkou. Nechyběla ani variace malých dortíčků, jako čokoládové brownies s malinami a likérovou omáčkou, pečený tvarohový řez s mandarinkami a ovocným coulies, dortík tiramisu s jahodami.
Všechny restaurační moučníky byly překrásně naaranžované, na což se můžete podívat v naší
fotogalerii.
https://soskostecka.rajce.idnes.cz/Cukrarsky_kurz_2017/Kurz cukrářské technologie na téma restaurační moučníky