Chcete se vyznat ve vínech, umět je správně servírovat, ošetřovat a lépe si je vychutnat? Pak právě pro Vás je určen.
Místo konání: SOŠ Šumperk
Termín: 12. 2. – 13. 2.2020
Čas. rozpis:
- den 9:00 – 17:00 hod
- den 8:00 – 15:00 hod
Cena: 1.800 Kč/ osoba
Obsah: Teoretická část
- Enologie
- Klasifikace vín dle českého vinařského zákona
- Odrůdy vinné révy
- Výroba přírodních a šumivých vín
- Temperování vín
- Odborný servis bílého, červeného a šumivého vína
- Odborná degustace vína – vzhled, vůně, chuť
- Uchování a archivace vína
- Snoubení pokrmů a vín
Praktická část
- Servis bílého vína
- Dekatování červeného vína
- Servis šumivého vína
- Degustace vín
Ukončení: Úspěšní absolventi obdrží certifikát o absolvování kurzu, degustační sklenici, drop stop. Nejlepších 5 obdrží sommelierský otvírák.
Lektor kurzu: Mgr. Gabriela Bordácsová, školitelka sommelierství v ČR.
Přihlášky: Přihlásit se můžete osobně u Ing. Kateřiny Ondráčkové – nejpozději do 15. 1. 2020
Informace: Kurz je určen pro 15 – 20 osob
Bližší informace obdržíte na tel.: 724 189 271,ondrackova@edusum.cz, gabriela.bordacsova@seznam.cz