Maturitní zájezd studentské firmy Vintur 4.H

           Po celém roce důkladných příprav jsme jako studentská firma Vintur společně s našimi klienty odjeli ve středu 22. 9.2021 prozkoumat krásy Jižní Moravy. Na našem zájezdu, který nesl název ‘’Malebným Podyjím’’, jsme navštívili opravdu malebná místa, která uchvátila nejednoho z nás.

           Program jsme odstartovali v zábavním parku Permonium blízko Rosic u Brna, kde jsme potěšili svá dětská srdce rozsáhlými labyrinty a spoustou dalších aktivit, které si do plna užili i dospělí. Naší další zastávkou byl Vranov nad Dyjí, kde jsme absolvovali prohlídku barokního zámku. Příjemnou procházkou jsme vystoupali na vyhlídku Hardegg, kde lze vidět údolí řeky Dyje a kde se nám naskytl také výhled na nejmenší město Rakouska, Hardegg.

           Celý den jsme zakončili výbornou večeří v luxusním hotelu uprostřed centra Znojma, kde jsme byli ubytovaní a tentýž večer při animačním programu, jsme měli tu čest oslavit narozeniny naší skvělé paní ředitelky, Evy Kostecké. Ve čtvrtek ráno jsme si pěšky vyšli na prohlídku města Znojma, které má největší podzemní systém v České republice a který jsme rovněž navštívili. Ze Znojma jsme dopoledne vyrazili do nedalekých Hnanic, kde jsme mohli nahlédnout do zákulisí fungování čtyřhvězdičkového hotelu Vinice Hnanice. Po společném obědě ve Hnanicích jsme zamířili do národního parku Podyjí, ve kterém jsme mohli vidět rozsáhlou vinici Šobes, jenž se pyšní titulem nejstarší česká vinice. Třetí a poslední den – v pátek, nás při procházce a následné plavbě lodí uchvátily krásy Lednicko-valtického areálu. V poledne následoval předposlední bod našeho programu, prohlídka čejkovických templářských sklepů a degustace jejich vína. 

            Zájezd ‘’Malebným Podyjím’’ jsme zakončili voňavou exkurzí ve výrobně čajů Sonnentoru, odkud jsme si odnesli spoustu různých čajů a senzačních zážitků. Pak už jsme plní dojmů zamířili zpět k domovu, do Šumperka. V podvečerních hodinách pátku 24. 9. 2021 byl náš zájezd u samotného konce a my nemohli být spokojenější.

             Děkujeme všem, kteří byli součástí části naší praktické maturity a absolvovali s námi tuto třídenní jízdu, poněvadž rozhodně stála za to. Ani my nejsme v žádném případě bezchybní, i přesto však doufáme, že jste si náš program naplno užili. 

 Za studentskou firmu Vintur

Ředitelka firmy          Vedoucí zájezdu

Adéla Příhodová          Daniela Stejskalová

Phone: +420 583 301 030
Fax: datová schránka: hscfdf9
Střední odborná škola, Šumperk, Zemědělská 3
787 01 Šumperk, Zemědělská 3