Středoškolský atletický pohár

Dne 21. 9. 2022 se na šumperském Tyršově stadionu sešly týmy atletů středních škol. Naši školu reprezentoval rekordní počet 31 závodníků a podařilo se nám postavit dva dívčí týmy a jedno družstvo hochů. Ve velké konkurenci týmů z Gymnázia ŠPK A, B, VOŠ a SPŠ ŠPK A, B a OA ŠPK se naši sportovci rozhodně neztratili. Družstvo hochů se umístilo na 4. místě. Nejlépe se dařilo Nikolasi Körnerovi, který získal 2. místo v běhu na 60 m (7,57 sec.).

Družstvo dívek „B“ vybojovalo krásné 6. místo a tým dívek „A“ se díky skvělému 2. místu kvalifikoval do krajského kola SAP.

Krajské kolo se uskutečnilo 5. 10. 2022 opět na našem Tyršově stadionu, kde se sjely týmy z Prostějova, Přerova, Hranic na Moravě, Olomouce a nechyběl ani favorizovaný tým šumperského Gymnázia. Naše dorostenky bojovaly ze všech sil, a i když bylo chladnější počasí, rozhodně se za své výkony nemusí stydět. Nejlepších výsledků dosáhla Marie Škopová (2. místo v kouli výkonem 11,64 m a 3. místo v běhu na 200 m časem 26,87 sec.). Avšak je potřeba poděkovat všem dvanácti dívkám, které naši školu vzorně reprezentovaly, protože každý výkon byl bodově hodnocen. Jedná se o soutěž družstev a bylo zapotřebí úsilí každé z nich. Celkově se umístily na 6. místě, čímž SOŠ o sobě dala mezi školami vědět.

Děkujeme všem závodníkům za vzornou reprezentaci školy!

Za komisi TEV

Hana Vyskočilová

 

 

Phone: +420 583 301 030
Fax: datová schránka: hscfdf9
Střední odborná škola, Šumperk, Zemědělská 3
787 01 Šumperk, Zemědělská 3