Kurz české a zahraniční moderní gastronomie

Kurz české a moderní zahraniční gastronomie se konal na naší škole pode vedením zkušeného šéfkuchaře pana Víta Kudrny, který pracoval v známých restauracích jako Lokál Praha, Potrefená husa Praha, Konferenční centrum Akademie věd zámku Liblice. Pan Kudrna však rovněž vystupoval i v pořadech České televize o vaření.

Kurzu se zúčastnili žáci 2. – 4. ročníků, kteří se během 4 dnů zdokonalili v mnoha kuchařských dovednostech. Naučili se připravovat typicky české jídlo, které bylo osvěženo moderní gastronomií.

V úvodu každého dne byli žáci seznámeni s technologickými postupy a tipy, které pan šéfkuchař kudrna během své dlouholeté praxe získal. Důraz byl také kladen na čerstvost a dostupnost surovin, ze kterých se pokrmy na kurzu připravovaly.

Během kurzu účastníci připravovali například  kuřecí roládu s karamelizovanou cibulkou, gratinované brambory s parmazánem, rillettes z vepřového masa, salát z pečené červené řepy, šalotkový dresink, gulášovou polévku s pečenou paprikou a libečkem, ale také moučníky jako hruškový koláč s griliášovou drobenkou a skořicovým pařížským  krémem, nebo vanilkovou panna cottu s malinovou omáčkou a mátovým pestem.

Po ukončení kurzu se žáci přihlásili ke složení profesní zkoušky Kuchař/ka teplých pokrmů pod autorizací Ministerstva pro místní rozvoj. Během této zkoušky prokázali znalosti získané během studia na naší škole a také znalosti načerpané během Kurzu české a zahraniční moderní gastronomie.

Všichni účastníci profesní zkoušku úspěšně složili a byl jim slavnostně předán certifikát.

Blahopřejeme.

Reference účastníků

Jana 

“Kurz vaření mi hodně přinesl. Do budoucna bych se chtěla naučit všechny recepty, které jsme dostali. Pan Kudrna byl velice pohodový a hodný kuchař, který Pomohl ve všech situacích. Všechna jídla mi chutnala. “

 

Kryštof

Kurz byl zajímavý a naučil mě nové dovednosti, které využiji v běžném i profesním životě. Líbilo se mi, že pan kuchař byl hodný a příjemný a dobře nám vše vysvětlil. 

 

Veronika

Jsem velice ráda, že jsem se kurzu zúčastnila. Velice se mi líbil a pan šéfkuchař byl moc příjemný. Kurz mi dal plno nových zkušeností. 

 

Daniela

Kurz se mi velmi líbil. Jsem ráda, že jsem se ho zúčastnila. Pan šéfkuchař byl příjemný a přinesl mi spoustu nových zkušeností.

 

Eliška

Kurz mi přinesl nové zkušenosti a dovednosti, za které jsem velmi ráda. Byl to skvělý týden ve velmi příjemné společnosti jak pana kuchaře, tak i ostatních žáků. Jsem ráda, že jsem se zúčastnila.

 

Alexandra

Kurz mi přinesl mnoho nových informací, zkušeností a objevení nových chutí. Profesionalita pana šéfkuchaře byla znát. Kurz jsem si se svými “spolužáky” velmi užila, mohu tento kurz teplé kuchyně považovat za můj dosud nejoblíbenější. 🙂 Kurz doporučuji všem a těším se na pokračující kurz studené kuchyně! 

 

Adam

Kurz teplé kuchyně mě velmi mile překvapil. Naučil jsem se spoustu užitečných věcia a hlavně pan šéfkuchař byl skvělý. Určitě bych neváhal se přihlásit znovu. Děkuji za spoustu nových zkušeností.

 

Eliška

S kurzem jsem byla moc spokojena. Vedení pana Kudrny bylo motivující k okamžitému použití receptů na víkendové vaření. Kurz mi dal příležitost rozšířit nejenom své kuchařské znalosti, ale i práci v kolektivu s žáky a nové pracovní uplatnění. 

 

Phone: +420 583 301 030
Fax: datová schránka: hscfdf9
Střední odborná škola, Šumperk, Zemědělská 3
787 01 Šumperk, Zemědělská 3