Ve dnech 18. 10. – 20. 10. 2021 se na naší škole uskutečnil již tradičně carvingový kurz pro začátečníky. Na kurzu naši žáci tvořili ozdoby z různých druhů zeleniny a ovoce. Tuto dovednost můžou využít jak u domácích oslav, tak samozřejmě jako profesionálové při různých cateringových akcích. Jednoduchá a rychlá ozdoba esteticky pozvedne jakoukoliv mísu. Vyřezává se z rajčat, okurek,
ředkviček, mrkve, bílé ředkve, cibule, jablek, manga apod. Některé výrobky můžou sloužit i jako inspirace pro barmany, kteří by ovocné ozdoby mohli využít na závěsy u koktejlů.
Naši žáci budou mít možnost své umění představit na prezentačních akcích školy nebo na účasti v soutěžích. Kurzem naše řezbáře provázel pan Luděk Procházka, majitel Czech Carving Studia, který je držitelem několika zlatých medailí ve světových kuchařských soutěžích a organizátorem mnoha carvingových soutěží. Úspěšným absolventům kurzu přeji hodně řezbářských úspěchů!
Ing. Kateřina Ondráčková