Základní kurz techniky, výroby a přípravy kávy espresso a cappuccino, seřízení mlýnku, jako prvotní seznámení s oborem barista.
Kurz je zaměřen na práci na profesionálních pákových kávovarech a profesionálních mlýncích kávy. Během teoretické části získají účastníci základní informace týkající se kávy, pražení kávy, historie a současnosti oboru barista a další důležité informace, jenž by měli o kávovém světě vědět. Kurz je určen především pro studenty odborných škol s gastronomickým zaměřením, ale mohou se ho zúčastnit i dospělí po předchozí dohodě.
ZÁKLADNÍ KURZ BARISTA JUNIOR je doporučen Českou barmanskou asociací z.s., jako základní odborná příprava pro soutěže Mistr kávy®. Seminář je dvoudenní pro 15 osob a více (cca 8-15 hodin s přestávkou na oběd nebo dle dohody).
Praktická část je vybavena dvěma profesionálními dvoupákových kávovary a 2-3 mlýnky kávy. Kurz je zakončen teoretickou a praktickou zkouškou. Studenti obdrží také praktickou barevnou příručku „BARISTA“ Se všemi potřebnými informacemi a radami.
CERTIFIKOVANÝ LEKTOR a Barista : Tomáš Zahradil
Termín: 6.11. – 7.11.2019
Cena: 1 200,- Kč
Přihlášení a zaplacení zálohy 500,- Kč nejpozději do: 30. 9. 2019
Přihlásit se mohou všichni studenti naší školy. Úspěšní absolventi obdrží certifikát.
Přihlášky a informace u Ing. Iveta Pirkl Beštová, tel. 776 726 222, e-mail: pirkl@edusum.cz