TEORIE
- Historie kávy, kávový zeměpis
- Druhy kávy (botanika)
- Pěstování kávy (země původu, metody zpracování)
- Teorie přípravy espressa, alternativní metody přípravy kávy
PRAXE
- nastavení mlýnků -hrubosti a gramáže
- příprava špičkového espressa
- degustace několika různých káv z celého světa, arabika vs. robusta, výběrová vs. komoditní káva
- nácvik šlehání mléčné pěny
- trénink základních receptů
- nácvik nalévání mléčné pěny do cappuccina, ukázka techniky „latte art“
Délka kurzu: dva dny, cca 16 hodin
Cena kurzu: 1000 Kč
Certifikát: ano, pro každého studenta
Počet studentů: minimum 18 maximálně 22 osob. Případně lze domluvit individuálně zkrácení na jeden den při menším počtu studentů.
Termín a přihlášky: individuálně s lektorem
Technologie: v režii lektora- dvoupákový kávovar La Marzocco, mlýnek, data projektor
Fotky z kurzů http://barista.rajce.idnes.cz/
Lektor Michal Křižka
http://www.cafeart.cz
http://www.institutkavy.cz/garanti
http://prakul.cz/sefkuchari-a-lektori/michal-krizka
http://www.stream.cz/peklonataliri/684722-peklo-na-taliri-kava
https://www.facebook.com/michal.krizka
Přihlášky se přijímají do naplnění kurzu. Další informace: Ing. Kateřina Ondráčková (tel. 724 189 271, e-mail: ondrackova@edusum.cz)