Sommelierský kurz
Hotelový provoz

Sommelierský kurz

Chcete se vyznat ve vínech, umět je správně servírovat, ošetřovat a lépe si je vychutnat? Pak právě pro Vás je určen.
Místo konání: SOŠ Šumperk
Termín: 12. 2. – 13. 2.2020
Čas. rozpis:

  1. den 9:00 – 17:00 hod
  2. den 8:00 – 15:00 hod

Cena: 1.800 Kč/ osoba

Obsah: Teoretická část

  • Enologie
  • Klasifikace vín dle českého vinařského zákona
  • Odrůdy vinné révy
  • Výroba přírodních a šumivých vín
  • Temperování vín
  • Odborný servis bílého, červeného a šumivého vína
  • Odborná degustace vína – vzhled, vůně, chuť
  • Uchování a archivace vína
  • Snoubení pokrmů a vín

Praktická část

  • Servis bílého vína
  • Dekatování červeného vína
  • Servis šumivého vína
  • Degustace vín

Ukončení: Úspěšní absolventi obdrží certifikát o absolvování kurzu, degustační sklenici, drop stop. Nejlepších 5 obdrží sommelierský otvírák.

Lektor kurzu: Mgr. Gabriela Bordácsová, školitelka sommelierství v ČR.
Přihlášky: Přihlásit se můžete osobně u Ing. Kateřiny Ondráčkové – nejpozději do 15. 1. 2020
Informace: Kurz je určen pro 15 – 20 osob
Bližší informace obdržíte na tel.: 724 189 271,ondrackova@edusum.cz, gabriela.bordacsova@seznam.cz

Phone: +420 583 301 030
Fax: datová schránka: hscfdf9
Střední odborná škola, Šumperk, Zemědělská 3
787 01 Šumperk, Zemědělská 3