Po dvouleté přestávce se nám opět podařilo k nám do školy pozvat úžasnou lektorku kurzu Sommelier paní Mgr. Gabrielu Bordácsovou. Kurz Sommelier probíhal v termínu 20.-21.2.2023 v prostorách zeměpisné učebny na naší škole.
Během dvou dnů plných informací se žáci přiučili mnoha teoretickým a hlavně praktickým dovednostem, týkajících se základů sommelierství. Všichni, kteří se kurzu účastnili, nyní dobře vědí, jaké jsou vinařské oblasti v ČR, jaké je základní členění vín podle zbytkového cukru a podle normalizovaného moštoměru. Jak se správně servíruje červené, bílé a šumivé víno. Co je to pojem dekantace a jak se provádí a v neposlední řadě, jak správně prezentovat víno hostovi a co vše se při degustaci u vína určuje.
Věřím, že účastníkům kurzu se díky této možnosti opět rozšířil obzor v oblasti vín a je docela možné, že za pár let nás ve vyhlášené vinárně bude obsluhovat některý z účastníků tohoto kurzu.