Absolventi oboru Agropodnikání by měli mít nejen široké teoretické znalosti, ale také kvalitní praktické dovednosti. Budoucí zemědělští odborníci by měli nejen ovládat, řídit zemědělské stroje, ale také si poradit s jejich opravou.
Díky spolupráci se Střední školou řemesel se mohou žáci 2. a 3. ročníku oboru Agropodnikání ze Střední odborné školy v Šumperku seznámit na školním pracovišti zámečníků se základy svařování tavící se elektrodou v aktivním plynu.
Žákům z SOŠ se věnoval pan Ženčák, kvalifikovaný technolog svařování, který jim předvedl svařence vzniklé z různých kovů, různými technikami a objasnil užitné vlastnosti svařenců, jejich rozdíly. Čas vyšel i na seznámení se s moderním způsobem svařování kobotem DOOSAN. Kluci se dozvěděli, jak se takový kobot programuje a co umí na rozdíl od klasického obloukového svařování. Pracovní den v dílnách SŠŘ chlapci ukončili praktickým svařováním.
Zdokonalování se v odbornosti je důležitým doplňkem kompetencí absolventa oboru Agropodnikání.